Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blomstrar i Valbo

Valboföretaget Envipower har på kort tid tecknat två kontrakt värda totalt åtta miljoner kronor. Företaget ska leverera reningsanläggningar till Sandvik och till LKAB under 2009, och det kan bli aktuellt med nyanställningar.

Annons

Envipower bildades förra året och har i dag 14 anställda i Valbo, Enköping och Sundsvall. Företaget arbetar med service och underhåll och totalentreprenader på anläggningar för stoft- och rökgasrening. Sex av de anställda arbetar i Valbo.

Ordern till LKAB gäller en nyckelfärdig anläggning för stoftrening av gråbergsdamm. Till Sandvik ska Envipower leverera tre filteranläggningar till det utbyggda finvalsverket. Leveransen ska vara i drift i oktober-november i år.

Sandvik bygger till det existerande finvalsverket och produktionen där ska vara igång under första kvartalet i år, och i full drift någon gång under början av nästa år.

Envipower gör själv konstruktionsarbetet, men produktionen läggs ut på lokala verkstadsföretag. Företaget har jobbat intensivt under jul- och nyårshelgerna för att säkra tidsplanen.

– Det är betydelsefulla order. Det tryggar beläggningen under året, säger Jonas Ericsson, VD på Envipower.

Företaget har hittills inte märkt så mycket av lågkonjunkturen och det är inte säkert att den kommer att märkas i fortsättningen heller. Även om flera storföretag aviserar nedskärningar och besparingar kräver anläggningarna i industrin både service och underhåll.

– Vi är inte så konjunkturberoende. Vi ser ljust på framtiden, säger Jonas Ericsson.

Mer läsning

Annons