Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En chans att presentera sig

/
  • Robert Ericsson Karlström och Jonatan Högberg är 19 år och går sista året på teknikprogrammet vid Polhemsgymnasiet. De var här för att lämna över tio CV var till potentiella arbetsgivare.– Vi tar vad som helst, vi måste ha pengar i sommar, säger de.
  • Zahra Jabbar och Ramatu Sheriff har samlat på sig information från bland annat Teleperformance, Scandic och Proffice. Nu ska de skicka in personliga brev till flera av dem.– Jag måste ha jobb för jag behöver pengar till att resa ut i Europa eller till Afrika, säger Ramatu.
  • – Den här rekryteringsträffen är ett bra sätt att sammanföra arbets-givare och arbetssökande så att de får träffas, säger Charlotte Humling, arbetsförmedlingschef i Gävle.

Sommaren närmar sig med stormsteg. Men än är det inte helt kört att få ett kneg.

– Det finns ovanligt många sommarjobb i år, säger Charlotte Humling, arbetsförmedlingschef i Gävle.

Annons

500 jobb fanns det att slåss om i går på Arbetsförmedlingen i Gävle där arrangemanget Sommarjobbschansen ägde rum. 25 olika arbetsgivare letade nya förmågor inom industri, lokalvård, handel, telefonservice, försäljning samt hotell och restaurang. Utlandssektorn var också representerad av bland annat kryssningsbranschen. Det var en salig blandning av vuxna och ungdomar bland de arbetssökande i den knökfulla lokalen.

Från en högtalaranläggning fick de sökande goda råd:

– Det är många arbetsgivare på plats idag. Gå gärna fram och fråga om deras verksamhet. Men framförallt: presentera er själva.

En av de som hoppas få sommarjobb är Zahra Jabbar. Hon går i tvåan på Thoren Business School och hade gärna tagit hand om skadade djur i sommar.

– Helst skulle jag vilja få jobb i till exempel Australien och sköta delfiner, säger en hoppfull Zahra.

Charlotte Humling är chef för Arbetsförmedlingen i Gävle. Hon menar att det finns fler sommarjobb i år än i fjol och att den allmänna konjunkturen har blivit stabilare. Företagen känner sig säkrare på vad som kommer att hända i höst nu än vad de gjorde förra året. Förhoppningsvis kan det leda till att fler sommarjobbare också erbjuds fortsatt anställning efter sommaren.

Mer läsning

Annons