Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ericsson varslar igen

/

(Uppdaterad 13.05) Ericsson varslar ytterligare ca 1000 anställda i Sverige, meddelade företaget i dag. Men Gävle verkar inte beröras av varslen. Värst drabbas Stockholm där 800 personer varslas.

Annons

Ericssons verksamhet i Gävle berörs inte alls av varslet. Lillemor Weissman, ordförande för UInionen på Ericsson, var ganska säker på den saken redan när företaget meddelade att 1 000 jobb i Sverige skulle bort.
- Vi har redan haft vårt stålbad. Vi fortsätter att vara ekonomiska och har också fått godkänt för att nyrekrytera personal, säger Lillemor Weissman.

Ericssons nya varsel omfattar 800 personer i Stockholm, 100 personer i Hudiksvall, 40 personer i Karlskrona och 30 i Luleå, enligt ett pressmeddelande från Ericsson. I Stockholm, Karlskrona och Luleå berörs enbart tjänstemän.
Utöver det kommer också antalet konsulter och tillfälligt anställda att minska, skriver Ericsson.

Akademikernas facklige ordförande på Ericsson, Anders Ripa, är kritisk till varslet och anser att telekomjätten i stället borde satsa sig igenom lågkonjunkturen.
– Jag tycker att det är väldigt tråkigt att man väljer den här vägen.
– Det finns ju hur mycket som helst att göra. Samtidigt säger man att vi ska bli färre.
Nu ska lokala förhandlingar på de fyra orterna genomföras innan det står klart exakt hur varslet slår. Anders Ripa hoppas få ner siffran på cirka 1 000 berörda.
– Det hoppas man ju alltid, säger han.

Mer läsning

Annons