Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Få kvinnor i storbolagens ledningar

GÄVLE Mansdominansen bland storbolagens ledningsgrupper är stor. Kvinnor sitter på mindre än var tionde stol, enligt en granskning som Svenska Dagbladet har gjort. Stora Enso hör till bolagen som hamnar på "svarta listan" medan Sandvik klarar sig tack vare en kvinnlig personaldirektör.

Annons
Det är Svenska Dagbladet som har granskat de mest omsatta bolagen på börsens a-lista och deras ledningsgrupper.
Av 251 platser sitter kvinnor på 23 av stolarna, vilket motsvarar 9,5 procent.
Sandvik hör till de 14 bolag som har en eller fler kvinnor i sin ledningsgrupper.

I somras utsågs Carina Malmgren Heander till ny personaldirektör på bolaget och blev då Sandviks första (och enda) kvinna i ledningsgruppen.
Carina Malmgren Heander tycker att det är viktigt att debatten om kvinnor i bolagsstyrelser och ledningar förs.
- Mångfald är bra och jag tror att alla visar sig från sin bästa sida om det finns dynamik i gruppen. Det gäller inte bara kön utan även ålder och kulturer, säger hon.

Att förändringsarbetet går så pass trögt tror Carina Malmgren Heander beror på oförmågan att lyfta blicken när det är dags att hitta en ny chef eller styrelsemedlem.
- Om du ska hitta någon som är olik dig så måste du anstränga dig. Det är enklare att bygga vidare på kontakter som du redan känner genom ditt nätverk, säger hon.
Innan hon började på Sandvik har hon haft jobb inom Adtrance och ABB:s ledningar och vet därför sedan tidigare hur synen mellan män och kvinnor på höga poster kan skilja sig åt.
- Många gånger gör man saker omedvetet utifrån sina referensramar, säger hon.

- På ABB var vi två kvinnor som kom in i ledningen nästan samtidigt. Vi hade synpunkter på hur man la mötena eftersom vi hade småbarn som skulle hämtas och lämnas på dagis. Då hakade männen som hade småbarn på, men de hade inte framfört synpunkterna själva, säger hon.
Att lagstifta om inkvotering av kvinnor på höga poster är Carina Malmgren Heander lite tveksam till.
- Ingen vill komma in på grund av kvotering utan för att man anses tillräckligt kompetent. Men bara hotet om kvotering och den debatt som har förts har fått fler att titta i vidare kretsar när de ska anställa, säger hon.

- Sen är det tråkigt att man ska behöva ha piskan över sig.
I SvD:s undersökning hamnar Stora Enso på "svarta listan" över bolag helt utan kvinnor i ledningen, vilket Stora Enso tycker är orättvist eftersom det ingår en kvinna i deras stora ledningsgrupp.
Men SvD har tittat på den verkställande ledningsgruppen och i den ingår bara män.

Anna Höglund
026-15 96 31
anna.hoglund@gd.se

Mer läsning

Annons