Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festfixare på knattenivå

/
  • Emelie Strandberg, Amanda Eriksson och Caroline Nyberg går på Borgarskolans handels- och administrationsprogram med inriktning på turism. Alla tre tycker mycket om barn så därför föll det sig naturligt att starta ett UF-företag som hade med barnverksamhet att göra.

De upptäckte ett behov och startade sedan UF-företaget Partyfixarna. Caroline Nyberg, Emelie Strandberg och Amanda Eriksson från Borgarskolan fixar födelsedagskalas för barn när föräldrarna själv inte kan eller orkar.

Annons

Det tog inte lång tid för tjejerna att bestämma sig för vad de skulle starta för UF-företag. De tycker samtliga om barn och när människor i deras närhet berättade att de inte orkade ta hand om sina barns barnkalas på egen hand så föddes idén till Partyfixarna.

– Vi gjorde en enkät på stan och nästan alla svarade att de skulle använda en sådan tjänst om den fanns, säger Caroline Nyberg.

De går andra året på Borgarskolans handels- och administrationsprogram med inriktning på turism och i oktober bestämde de sig för att starta ett UF-företag som arrangerar barnkalas åt folk och erbjuder barnvaktsservice.

– Det var många som frågade oss om vi ville sitta barnvakt så då inkluderade vi det i företaget, säger Emelie Amanda Eriksson.

Tanken är att ordna det barnkalas som föräldern önskar men kanske inte har tid till eller orkar. När man kontaktar Partyfixarna bokar tjejerna in ett möte med sin kund där de går igenom bland annat hur många barn som ska komma, om det ska vara ett tema och om de vill ha kalaset hemma eller om tjejerna ska ordna en lokal.

– Därefter räknar vi ut ett pris. Ska vi hyra lokal eller ordna ett tema kostar det mer, säger Emelie Strandberg.

Partyfixarna har redan hunnit med att arrangera tre kalas. Då har de hyrt lokal i Sätra och ordnat fiskdamm, lekar och mat. Föräldrarna som beställer kalaset får bestämma hur länge det ska pågå. Som längst har ett kalas varat i två och en halv timme och då fanns det ändå många lekar kvar att leka.

– Vi har massor men barnen kommer även med egna förslag, säger Amanda Eriksson.

En fördel är självklart att de alla tycker väldigt mycket om barn men Amanda Eriksson är även fotbollstränare för ett gäng tjejer 98 och har fotbollsskola med femåringar.

– Det är jättekul med barnen och mycket glädje. Just nu har vi sagt att åldersgränsen går vid tio år, sen brukar de vilja ha disko. Men det kan vi också fixa, säger hon.

De senaste månaderna har tjejerna lagt ner fyra timmar i veckan av sin skoltid i företaget men de har ägnat fler timmar på sin fritid.

– Vi marknadsför oss, lägger budget, handlar varor och planerar kalasen på vår egen tid, men det gör inget för det är så roligt, säger Caroline Nyberg.

Mer läsning

Annons