Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler anställda i de bästa företagen

De 50 mest framgångsrika företagen i Gästrikland har ökat sin omsättning med nästan en miljard kronor på fyra år. Antalet anställda har samtidigt ökat från 750 till 1 100.

Annons

Varje år hamnar 50 företag på listan av Framförföretag. Omsättning, vinstutveckling och andra nyckeltal avgör om de kommer med, men personalpolitik, arbetsmiljö och andra ”mjuka” värden bedöms också.

26 nya företag är med på listan för 2011 jämfört med 2010. Åtta av dem har aldrig varit med på listan tidigare. Fyra företag, Industriprofil Hjelte i Gävle, Fastighetssnabben i Gävle, Ovako Forsbacka och Cibes Lift i Järbo är med för sjunde gången.

Fler tjänsteföretag finns med på listan jämfört med tidigare år. De utgör den största gruppen, tillsammans med tillverkningsföretagen.

– Det är viktigt för Gästrikland, säger Lotta Pettersson, regionchef på Svenskt Näringsliv.

Varje gång är det något företag som inte vill figurera i sammanhanget men arrangörerna tycker sig märka en ökad stolthet bland de som hamnar på listan.

– Det har blivit lite prestige i det, säger Mikael Johansson på Aktiv Revision, företaget som är med och rangordnar företagen.

Högskolan i Gävle är med och tar fram en del av materialet genom intervjuer med företagare. Studenter deltar i det arbetet och resultatet läggs nu in i en databas. Materialet kan bli utgångspunkten för att till exempel studera vad det är som gör företag framgångsrika.

– Det är ett fantastiskt material att gräva i, säger Per-Arne Wikström på Högskolan i Gävle.

Utmärkelsen delas ut för elfte året i rad. I morgon kväll samlas representanter för de 50 företagen på Gävle slott, där landshövdingen delar ut priset.

Mer läsning

Annons