Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt strid om färdtjänst

Taxibolag i länet nöjer sig inte med X-trafiks besked att Taxi Stor & Liten får fortsätta köra färdtjänsttransporter.

– Vi kommer att gå vidare, säger Östen Johansson på X-läns Taxiservice.

Annons

13 bolag krävde i mitten av februari att X-trafik skulle häva avtalet med Taxi Stor & Liten. Enligt bolagen har Taxi Stor & Liten under hela avtalsperioden, sedan mitten av juni, uppvisat samma brister som Tuwa Specialtransporter.

Bolaget har inte haft det antal fordon som avtalet säger, men enligt X-trafik har Taxi Stor & Liten tagit fordonsbristen på allvar och lämnat åtgärdsplaner som X-trafik bedömt som seriösa. I förra veckan kunde bolaget till slut uppvisa precis det antal fordon som avtalet kräver.

– Vi gör den tolkningen. Vi har inga ytterligare krav, säger Matts Hildebrand, förvaltningschef på X-trafik.

Men enligt de klagande bolagen kvarstår bristerna. Flera av Taxi Stor & Litens registrerade bilar har sin hemvist i Uppland.

– Vi anser att det är ett antal bilar som inte kan räknas som tillgängliga, säger Östen Johansson, som anser att grundproblemet är att bolagen som omfattas av avtalet inte behandlas lika.

– Det känns frustrerande, säger han.

Matts Hildebrand är medveten om att ett antal av Taxi Stor & Litens bilar har sin hemvist i Uppsala och Älvkarleby. Men de får ändå räknas in i underlaget för trafiken i Gävleborg.

– Vi anser dem som tillgängliga.

Mer läsning

Annons