Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GD:s läsare gillar webben

/
  • Webbredaktörerna David Holmqvist och Evelina Davidsson på GD.se har precis lagt ut en ny nyhet på hemsidan. Bakom dem står webbchefen Lars Westin.

Gefle Dagblads hemsida slår besöksrekord. Aldrig tidigare har så många surfat in på Gävles ledande nyhetssajt.

– Det är hit läsarna vänder sig när de snabbt vill få veta allt om lokala händelser, säger webbchefen Lars Westin.

Annons

Förra veckan hade GD.se drygt 68 000 unika besökare. De ska jämföras med knappt 53 000 besökare samma vecka förra året och cirka 40 000 året dessförinnan. Enligt Lars Westin är det tidningens flitiga reportrar och fotografer som drar trafik till sidan.

– De är väldigt duktiga på att snabbt få ut nyheter. Det gör att det händer mycket på sajten och ger ett bra flöde.

Samtidigt arbetar webbredaktionen med att guida läsarna genom att länka samman nyhetsmaterial på hemsidan och gör dessutom webb-tv tillsammans med fotograferna. Det är de lokala nyheterna som intresserar, läsarna vet att de fort kan få veta vad det är som händer lokalt.

– Det är stora händelser som nu om Sandviks uppsägningar som många läser och kommenterar. När en nyhet diskuteras mycket på sajten brukar den få ännu fler besökare som vill veta vad det är som händer.

GD arbetar med fler kanaler för att nå ut med nyheterna. För en dryg vecka sedan lanserade tidningen sin nya app för Iphone och den har redan laddats ner av 1 500 läsare.

– Vi har fått väldigt bra respons. De som har laddat ner den tycker att den är snygg och att det är lätt att läsa nyheterna med den.

Mer läsning

Annons