Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gevalia investerar i nytt kontrollrum

/
  • Kraft Foods har investerat upp till åtta miljoner i ett projekt med ett nytt kontrollrum på Gevaliarosteriet. Foto: NICK BLACKMON

GÄVLE Ett projekt med ett nytt kontrollrum på Gevaliarosteriet kan leda till att jobb försvinner från Gevaliarosteriet i Gävle. Bemanningen har diskuterats sedan i somras och om några veckor blir det klart hur många som berörs.

Annons
- Men det är ingen större dramatik i detta. Det är marginella förändringar, säger Kjell Arnberg, platschef på Kraft Foods i Gävle.
- Vi fortsätter diskussionerna och jag vet inte riktigt var det slutar. Jag hoppas att allt är klart inom en eller två veckor.

Företaget har investerat upp till åtta miljoner i projektet, som bland annat omfattar installation av ett centralt kontrollrum i fabriken.
Men fackklubben och företagsledningen har olika uppfattningar om hur bemanningen ska se ut i framtiden. Därför har diskussionerna dragit ut på tiden.
- Vi har varit ganska påstridiga, säger Kenneth Ekberg, ordförande i livsmedelsarbetarnas fackklubb på Gevalia.

Facket oroar sig framför allt för att bemanningen ska bli så snäv att det går ut över arbetsmiljön för de anställda. Men det kan i sin tur också leda till problem med leveranssäkerheten i fabriken.
- Vi har redan en väldigt rationell och effektiv organisation, säger Kenneth Ekberg.
Hur många som till slut berörs vill han inte spekulera i, men han räknar också med att frågan ska avgöras inom några veckor.
- Vi försöker hitta olika lösningar.
Kraft Foods har 170 anställda i Gävle. 90 av dem är livsmedelsarbetare och 50 av dem jobbar direkt i produktionen.

Sven-Olof Ekman
026 - 15 96 42
svenolof.ekman@gd.se

Mer läsning

Annons