Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är goda råd gratis

Energikostnaderna kan halveras när man renoverar. Tio fastighetsägare i länet har nu chansen att få gratis råd om hur de ska klara det.

– Det är ett väldigt fördelaktigt erbjudande, säger Sanne Godow Bratt, projektledare för Energikompetent Gävleborg – fastighetssektorn, på länsstyrelsen.

Annons

Sju fastighetsägare har redan hört av sig för att få vara med i projektet, men länsstyrelsen vill ha kontakt med minst tre till.

– Vi vill ha minst ett hus i varje kommun, säger Sanne Godow Bratt, som vill ha in förslagen så fort som möjligt.

Redan i nästa vecka ska man börja välja vilka hus som ska få vara med.

– Vi ska välja ut så olika hus som möjligt. Två av de som anmält sig hittills är kulturmärkta och det är extra roligt för då är det svårare, säger hon.

Tanken är att Sanne Godow Bratt tillsammans med forskare på Högskolan Gävle ska ta fram förslag till energieffektiviseringar för de olika husen, både sådana som halverar energianvändningen och sådana som sänker den med 80 procent.

De fastighetsägare som antas till projektet är inte förbundna att genomföra de föreslagna åtgärderna, men Sanne Godow Bratt hoppas att de kommer att göra det.

– Jag är ganska säker på att de kommer att göra det. Tanken med det här projektet är att vi ska få fler exempel på energieffektiva byggnader i länet. I dag finns det väldigt få, säger hon.

Mer läsning

Annons