Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga pengar till Electroengine

Det blir inga pengar till Electroengines och Teknikparkens projekt i Gävle. Länsstyrelsen och Region Gävleborg säger nej till stödet och det innebär också att Electroengine lämnar Gävle.

Annons

– Jag har väldigt svårt att se någon lösning, säger VD:n Thomas Bergfjord.

Länsstyrelsen och Region Gävleborg har snabbehandlat de projektansökningar som lämnades in för en vecka sedan. I dag fick Electroengine beskedet att varken länsstyrelsen eller Region Gävleborg kan bidra med pengar. Projekten är inte tillräckligt inriktade på en allmän utveckling för regionen.
– Vi tycker att de här projekten är intressanta främst för Electroengine, och då är vi fel finansieringskälla, säger Ann Christin Gagge, utvecklingschef på Region Gävleborg.
Det beskedet hade Electroengine kunnat få långt tidigare, men projektbeskrivningarna har hela tiden legat hos Teknikparken.
– Vi har inte fått några ansökningar tidigare, varken från Electroengine eller från Teknikparken, säger Ann Christin Gagge.
Om projekten hade prövats redan tidigt i höstas hade Electroengine och alla inblandade fått en helt annan bild av läget. Den konflikt som nu sätter stopp för föregets etablering i Gävle hade kanske kunnat undvikas.
– Det är katastrofalt. Hade vi fått veta att vi inte platsat i projektarenan hade vi agerat annorlunda, säger Thomas Bergfjord.
Det är fyra projekt som Electroengine drivit under den korta tiden i Gävle som konflikten handlar om. Enligt företaget har det under hela processen framställts som att stödpengar skulle betalas ut.
– Ingen har tagit ansvar. Det har varit väldigt otydliga budskap från början, säger Thomas Bergfjord

Mer läsning

Annons