Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Innovationsturné startar i Gävle

/
  • Hanna Bruce är vd för företaget Växbo Lin med 14 anställda. Hon vet att ”nätverkande” ger resultat.– Det viktigaste för att förbättra företagandet i länet är att skapa mötesarenor, det räcker för mig, säger hon.

Nu ska regeringens innovationsstrategi spridas över landet. På tisdag nästa vecka inleds turnén i Gävle med en konferens för 250 personer.

– Man är ständigt på jakt efter nya samarbetspartners, säger Hanna Bruce, en av deltagarna.

Annons

Hon är vd för Växbo Lin som väver tyger och tillverkar kläder och andra produkter av lin. Företaget med 14 anställda finns i Hälsingland och har tredubblat sin omsättning på sex år.

– Omkring 500 butiker säljer våra produkter. NK och Svenskt Tenn är några exempel. Vi är också en turistorganisation som varje år tar emot 80 000 besökare som får titta på vår fabrik, säger hon.

Hon har deltagit i länsstyrelsens seminarieserie ”Räkna med X” vars syfte har varit att förbättra villkoren för länets företag. Till veckan väntar ytterligare en sammankomst när Innovationskraft Sverige inleder sin riksturné i Gävle konserthus.

– Att vara egenföretagare är en oerhört komplex yrkesroll, som vd ska man helst veta allt och gör man inte det måste man ta reda på det, säger hon.

Men alla dessa möten, konferenser och seminarier – leder de verkligen till bättre tillväxt? Hanna Bruce menar att möten mellan företagare inte ska underskattas.

– När jag träffade Julia Kalthoff som är vd för ett yxföretag i Storvik insåg vi snabbt att vi kan samarbeta kring turismfrågorna och marknadsföra oss som ett besöksmål tillsammans. Det viktigaste för att förbättra företagandet i länet är att skapa mötesarenor, och det tycker jag att länsstyrelsen är duktig på, säger Hanna Bruce.

Mer läsning

Annons