Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Internationell fackträff på Korsnäs

/
  • Jan-Henrik Sandberg, i röd jacka, tog med sig fackföreningsfolk från 20 länder till hemstaden Gävle och sin gamla arbetsplats.

Fackföreningsledare från ett 20-tal olika länder besökte Korsnäs i går. Deltagarna fick en rundvandring i fabriken och fick höra mer om den senaste investeringen i den nya biopannan.

Annons

– Kul att de valde Korsnäs, säger verkställande direktören Christer Simrén, som kunde välkomna ett 60-tal fackliga företrädare till fabriken i Gävle.

Under två dagar hade deltagarna, alla verksamma i pappers- och massaindustrin, diskuterat branschen och fackligt arbete under en konferens i Stockholm. Värd för arrangemanget var svenska Pappers och förbundsordföranden Jan-Henrik Sandberg, tillika ordförande för Pappers internationella organisation.

På konferensen deltog också representanter för arbetsgivarna inom branschen.

– Många tyckte det var underligt. Det är ju inte alla som har så goda relationer med sina arbetsgivare, säger Jan-Henrik Sandberg.

Den moderna skogsindustrin är också en stor leverantör av energi och energiråvara, och delegaterna fick en inblick i vad den nya biopannan betyder för Korsnäs och för Gävle kommun.

Mer läsning

Annons