Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobbet är en dans på rosor

/
  • Turisten Ann-Sofie Johansson var tagen efter den tio minuter långa dansen på Stortorget. – Helt fantastiskt! Det är jättebra att stan har sånt här, det förhöjer verkligen kvalitén, säger hon
  • Koreografen Erika Sjöberg delade ut blommor efter premiären.
  • En av de sju danssommarjobbare, 18-åriga Lena Roswall, tycker det känns unikt att få jobba med att uttrycka sig.
  • Många kom för att titta på när danssommarjobbarna framförde dansnumret Första dagen i resten av ditt liv.

Vissa säljer glass eller klipper gräs. Andra dansar för brödfödan. Igår var det premiär för årets sju danssommarjobbare att äntligen visa upp sig efter flera veckors träning.

Annons

– Helt fantastiskt!, utbrister Ann-Sofie Johansson från Tjörn. Hon är på besök i Gävle och det tio minuter långa framförandet förgyllde hennes lediga dag.

– Det är jättebra att stan har sånt här, det förhöjer verkligen kvalitén, säger hon

Ann-Sofie Johansson var inte den enda som stannade till när Stortorget förvandlades till en dramatisk skådeplats efter måndagslunchen. När showen nådde klimax efter tio minuter stod ett hundratal personer på torget och klappade med.

– Det är viktigt med publik. Man får stöd och blir taggad inombords, säger 18-åriga Lena Roswall med andan i halsen efter framförandet.

För henne och sex andra tjejer födda 1994 är detta årets feriejobb, De har under två veckors arbetat med att koreografera och träna in ett tio minuter långt dansnummer som kallas Första dagen i resten av ditt liv. Igår var det premiär och under veckan ska de skörda frukterna av sitt arbete på flera platser runt om i länet. För Lena Roswall är danssommarjobbet årets enda och hon tycker det är en ynnest att ha fått chansen.

– Det är jättesvårt att få sommarjobb. Att då få ett där man får jobba med att uttrycka sig själv det känns unikt. Sen är det en jättebra merit och det har varit väldigt lärorikt att ha ett arbete, säger hon.

Ett arbete hon och meddansarna tagit på största allvar menar Erika Sjöberg, koreografen som arbetat med tjejerna. Hon kan inte nog hylla sina adepter.

– De är jätteduktiga. Det krävs ett enormt artisteri för att nå ut på såna här platser. Alla har varit fantastiska på att skapa själva och varit väldigt proffsiga hela tiden. Det är en ära att få representera dem.

Mer läsning

Annons