Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Kameraexperten" blåser kunder

/

Ska du köpa en ny kamera eller mobil? Gör det inte på nätföretaget Kameraexperten.se. Betalar du med kort över nätet är risken stor att de tar dina pengar utan att skicka några varor.

Annons

– På bara två dagar har tre kunder som blivit lurade av det här företaget ringt oss, två i Gävle och en i Ockelbo. Då är det något som inte stämmer. Därför vill vi nu gå ut och varna allmänheten för det här företaget, säger Anna Mähler på Gästriklands konsumentvägledning.

Kunderna hade köpt kameror och mobiler på Kameraexperten.se, som också säljer tv-apparater och annan hemelektronik. Ungefär 4000 kronor vardera har de betalat med kort på företagets hemsida. Sedan följde flera veckors väntan.

– Först hade de fått svar via mejl om att varorna skulle komma. Sedan gick det plötsligt inte att få kontakt med företaget, varken via mejl eller telefon, säger Mähler.

De här kunderna är inte ensamma. 170 polisanmälningar om bedrägeri har gjorts på bara några veckor och enligt flera medier har en förundersökning mot företaget inletts. Företaget är registrerat i Stockholm, på ett boxnummer. Företagets ägare är en 26-årig man. GD har, utan framgång, försökt nå honom för en kommentar.

– Det är säkert betydligt fler som är drabbade. Det här är ju ett ganska nytt sätt att luras på. Teknikutvecklingen ställer mer krav på dig som konsument, säger Anna Mähler.

Mer läsning

Annons