Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konkurs för LV-baren

/
  • Bo Jansson, Leif Bertäng och Sven-Olov Jonsson brukar träffas då och då på LV-baren.– Det vore tråkigt om den lades ner, säger Sven-Olov Jonsson.
  • LV-baren klarade sig inte längre efter Ericssons nedläggning.
  • Efter att ha drivit LV-baren i 20 år tvingas Lucyna Karlsson nu ge upp.– Det känns jättetråkigt, säger hon.

I spåren av Ericssons nedläggning i Gävle har nu grannen till fabriken, den klassiska LV-baren, försatts i konkurs.

– Vi har tappat två tredjedelar av våra lunchgäster, säger ägaren Lucyna Karlsson.

Annons

Klockan närmar sig halv tolv på förmiddagen – men än så länge är det bara ett fåtal gäster inne på LV-baren i Bilbolagets lokaler söder om den nedlagda Ericssonfabriken.

Annat var det för drygt ett år sedan.

– Då hade vi fullt upp vid den här tiden. Vi hade mellan 120 och 150 frukost- och lunchgäster per dag. Nu är de knappt 40-50, säger Lucyna Karlsson.

I oktober i år skulle hon ha firat 20 år som ägare till LV-baren. Men förra måndagen försattes företaget i konkurs.

– Skulderna har bara växt och växt. Jag tänkte att någon skulle komma och ta över Ericssons lokaler och att vi skulle klara oss. Men nu går det inte längre, säger Lucyna Karlsson.

Det råder ingen tvivel om att den klassiska restaurangen, som serverar rejäla portioner husmanskost, kommer att bli saknad. Bo Jansson, som arbetar på Schenker Åkeri i Gävle, brukar ofta gå dit.

– Maten här är bra, personalen trevlig och jag träffar ofta folk jag känner när jag går hit. Dessutom är det här ett av få lunchställen där det går att parkera en långtradare, säger han.

Lucyna Karlsson har en anställd. De fortsätter att driva restaurangen i väntan på besked från konkursförvaltaren. Bolaget har annonserats ut till försäljning.

– Jag hörde att det finns tre intressenter, men om de vill köpa hela verksamheten och driva restaurangen vidare eller bara köpa lösa inventarier vet jag inte, säger Lucyna Karlsson.

Mer läsning

Annons