Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen ett riktigt vinterlov för barnen

Annons

City Gross i Hemlingby och det nya Willys vid Hemsta börjar ta form och båda företagen annonserar efter personal. Ett par tusen personer känner sig manade att söka. Det måste vara fördelen med att våga satsa i rasande lågkonjunktur. Snacka om att kunna välja och vraka bland människor med kompetens. Jag ser fram emot att kunna handla av personal som vet skillnaden mellan signalkräftor och havskräftor, eller som kan hålla isär pepparrot och palsternacka!

Palsternacka är förresten klimatsmart. Ät det! Baka i ugnen och vänd med lite honung utrörd i olivolja och flingsalt. Mums till en bit lax.

Unilever tycks ha det lite jobbigt just nu. Hjärt- och lungfonden vill inte längre ha sitt märke på Becel-paketen eftersom de konstaterar att det inte är helt glasklart att margarinet är sådär väldigt bra för hjärtat. Samtidigt har en liten konsumentförening med typ 120 medlemmar på Gotland vunnit mot Unilever i Marknadsetiska rådet. Rådet, som för övrigt byter namn till Reklamombudsmannen, slår fast att Unilever inte har fog för sitt påstående att ”margarin är väldigt nyttigt”.

KRAV ska ta hänsyn till klimatpåverkan i sin märkning. Det är alldeles utmärkt. Nu gäller det bara att handeln fortsätter att använda KRAV-märket, som är en av de mest välkända märkningarna efter nyckelhålet och svanenmärket. Som det ser ut nu väljer allt fler att gå över till den mindre tydliga EU-blomman.

Bäst just nu:

•   Ett riktigt vintersportlov för barnen. Det var flera år sedan.

•   Gefleortens ekologiska mellanmjölk äntligen i stor förpackning. Och filen har blivit lokal igen!

•   Twiggy Frostbite. Äntligen en skiva!

•   Ockelbokyckling. Gott, lokalt, klimatsmart.

•   Kristin på Läktaren. Muntrast bland Brynäsbloggarna!

•   Ljuset. Våren närmar sig.

Mer läsning

Annons