Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Comhem nya avgift retar kunderna

/

Comhem inför en ny kortavgift och räknar med att tjäna 65 miljoner kronor extra från sina befintliga kunder. Men de nya avgifterna väcker ilska bland GD:s läsare.

Annons

Som ensam aktör i marknätet har Comhem ett enormt kundunderlag. I april börjar Comhem ta extra betalt av de 180000 tittare som ser digitaltv och abonnerar på något av Comhem-paketen medium eller large. Det vill säga har en box och ett kort.

Den nya extrakostnaden blir 360 kronor per år. Lägg till det en faktureringsavgift på 35 kronor per månad och Comhem tar ut en sammanlagd administrationsavgift från sina kunder på 780 kronor per år.
– Definitivt oanständigt och möjligt endast i en monopolsituation enligt min mening, skriver en av flera upprörda läsare i ett mejl till GD.

Maria Stråhle, pressansvarig på Comhem, försvarar prishöjningen.
– Vi har så höga kostnader som vi måste få täckning för. Av den anledningen har vi valt att införa en kortavgift i stället för att höja månadsavgiften, säger hon till tidningen idg.se

"Skandal att ta så mycket betalt för ett kort som på sin höjd kostar 50 öre att tillverka. Rena rama värsta bankfasonerna", skriver en annan läsare.
Från nya bredbandskunder tar Comhem sedan årsskiftet även ut en startavgift på 95 kronor.
Den som tittar på Comhem small - alltså utan box - berörs i dagsläget inte av höjningen.

Mer läsning

Annons