Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företaget i konkurs – inga pengar tillbaka

Therese Lundgren skulle via avbetalning få tillbaka sina pengar efter en misslyckad värmepumpsinstallation.
Nu har företaget hon anlitade gått i konkurs och hon blir troligen helt utan pengar.

Annons

GD Konsument berättade i början av december om Therese Lundgrens jobbiga situation. Hantverkaren hon hade anlitat för att installera en värmepump i villan lyckades trots upprepade reparations- och installationsarbeten aldrig få pumpen att fungera riktigt.

När hon sedan skulle sälja huset ville det sig inte bättre än att luftvärmepumpen gick sönder mellan två husvisningar. Flera budgivare drog sig ur och hon anser att den trasiga pumpen var orsaken till att hon fick mindre betalt för huset.

Hon kom överens med firman, Mectec Nordic AB, om att häva köpet. Firman skulle betala tillbaka de pengar hon redan betalat via en avbetalningsplan med 14 500 kronor per månad. Nu har firman, som redan då var hårt skuldsatt, försatts i konkurs. Troligen innebär det att Therese Lundgren inte kommer att få några mer pengar.

– Jag har fått hjälp av en jurist att lämna in någon typ av bevis på att jag har en fordran både mot firman och mot firmans ägare som privatperson. Den ska lämnas in och förnyas hos Kronofogden varje år. Det innebär att jag ska kunna få betalt om han till exempel ärver eller så. Sen kan jag nog inte göra så mycket mer, säger Therese Lundgren.

Mectec Nordic AB:s konkursförvaltare är Clas Wallenborg på Aberstens advokatbyrå.

– Det finns ett fåtal tillgångar i bolaget. Maskiner i ett förråd i Oppala. Jag har inte hunnit sätta mig in i ärendet fullt ut än, men jag minns att det finns någon fordran som du nämner. Den sätts upp på listan bland de övriga. Det görs ingen skillnad på leverantörsskulder eller privatpersoner, säger han.

Företagets skulder till olika leverantörer uppgår till över 200 000 kronor.

Mer läsning

Annons