Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lätt att äta gott i länet

/

Gästriklands bästa matupplevelse får du – fortfarande – på Högbo Brukshotell.
Som stark tvåa i årets upplaga av White Guide placerar sig nykomlingen Opus by Esperanto på konserthuset.

Annons

Restaurangguiden White Guide för år 2009 innehåller nio restauranger i Gästrikland. Det är en mer än i fjol. Wij Trädgårdar har lämnat listan och gett plats åt nykomlingarna Bistro Nord på Gävle central och Opus by Esperanto i konserthuset.

Den sistnämnda får alltså högst poäng efter Högbo Brukshotell som fortsätter att bära fanan som landskapets mesta matupplevelse med betyget ”Mycket god klass” och 68 poäng av 100.

I jämförelse är Opus by Esperantos 65 poäng och betyget ”God klass” inte illa.

– Det känns bra. Vi har funnits i ett år och Högbo har funnits i en evighet känns det som, så det är klart att de har ett försprång, säger Marcus Torgeir, kökschef och delägare.

Vad betyder det här för er?

– Jag vet faktiskt inte hur känd White Guide är för Gävleborna. I Stockholm är det stort och betyder väldigt mycket. Men man får ju hoppas att det betyder lite extra.

Marcus Torgeir ger konkurrenterna i Gävle bra betyg.

– Jag tycker att många restauranger i Gävle håller hög klass på maten och använder bra råvaror. Det jag tror att vi fått några extra poäng för är att vi försöker lägga ännu mer fokus på att maten också ska se bra ut, säger han.

Efter Opus by Esperanto följer Axmar brygga och Brunnsgatan 63 på listan.

Nykomlingen Bistro Nord får betyget ”Ett bra ställe”.

Sedan starten av White Guide 2005 är det bara Högbo, Gysinge och Axmar brygga som fortfarande hänger med. Trots att några fallit ifrån ökar alltså ändå antalet omnämnda restauranger i Gästrikland.

Mer läsning

Annons