Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Semesterköket höll inte måttet – ARN ger rätt

Gästerna skulle ha tillgång till ett eget kök, stod det i Fritidsresors information om resan till Kap Verde.
Men när Jörgen Joons och hans glutenintoleranta sambo kom dit kunde de inte laga någon mat.
– Hon kunde inte äta ordentligt på två veckor, säger Jörgen Joons.

Annons

Paret från Skutskär åkte med Fritidsresor på en tvåveckors semester till Kap Verde i februari i år. De hade packat ner glutenfri mat att laga till själva i hotellets kök. Som när de kom på plats visade sig bestå av en mikrovågsugn och en trasig kokplatta.

Som kompensation fick paret ett presentkort på 3300 kronor från Fritidsresor. Nu har Allmänna reklamationsnämnden, ARN, slagit fast att det inte räcker.

”Detta prisavdrag bör – mot bakgrund av de särskilt stora olägenheter som orsakats av Jörgen Joons ressällskaps glutenintolerans – skäligen bestämmas till totalt 5 000 kronor. Fritidsresor bör således dels lösa in presentkorten mot kontanter, dels till Jörgen Joons betala ytterligare l700 kronor” skriver ARN i sitt beslut.

– Det är en fjärdedel av vad resan kostade. Det är mer än ingenting, säger Jörgen Joons, som redan har fått pengarna från Fritidsresor.

– De kom direkt samtidigt med beslutet från ARN. Så sett till det har de skött sig bra, säger han.

Fritidsresor skriver inte längre på sin hemsida att hotellet har ett kök för gästerna. ”Då det visade sig att köket inte var funktionellt och att det var för dåligtutrustat för matlagning har den informationen tagits bort” skriver resebolaget i sitt yttrande till ARN.

Mer läsning

Annons