Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silvanums kafé blir bistro

/
  • Spegeln blir Bistro Silvanum när Göran Hörnqvist tar över kaféet i konstcentrums lokaler i januari nästa år.

Kafé Spegeln vid konstcentrum blir Bistro Silvanum, får ny ägare och ny inriktning.
– Jag vill slå ett slag för musik och sång. Det här är en utmärkt miljö för små framträdanden, säger nye ägaren Göran Hörnqvist.

Annons

Kaféet i skogsmuseet Silvanums lokaler där konstcentrum numera håller till har gått från att vara ett renodlat kafé med en och annan maträtt till att bli mer av en lunchrestaurang med tillhörande kafésortiment.

En utveckling som nuvarande ägaren Magnus Rudberg inte orkar driva vidare när hans kompanjon Patrik Söderhielm flyttar från stan.

I stället satsar Magnus Rudberg på sitt andra kafé Spegeln på Norra Köpmangatan och säljer verksamheten på Silvanum.

Köpare är Hotell Gävles förre ägare Göran Hörnqvist.

– Jag har kikat länge men inte hittat något som riktigt passar mig. Sedan min tid på hotellet har jag arbetat väldigt mycket med folk inom kulturen. Många av dem bodde hos mig. Jag trivs med dem och därför känns det att den här miljön passar mig väldigt bra, säger han.

Han pratar om att fortsätta med alla bra saker som Spegeln i sin nuvarande form står för. Goda bakverk, bra kaffe.

– En buffé på luncherna kommer nog att bli permanent. Soppa på helgerna. Sedan hoppas jag kunna utveckla konferensverksamheten tillsammans med konstcentrum, säger han.

Göran Hörnqvist sjunger själv i kör och tar just körer och små akustiska grupper som exempel på underhållning han gärna arrangerar i kaféet framöver.

Han tar formellt över som ägare den 26 januari. Då kommer namnet Spegeln att vara borta. Det tar Magnus Rudberg med sig.

Men åtminstone en ur den nuvarande personalstyrkan stannar.

– Kanske blir det en till tjänst, säger Göran Hörnqvist som själv räknar med att jobba ”minst heltid” på bistron, trots att han hunnit fylla 62.

– Jag känner att jag har massor kvar att ge. Jag är en entusiastisk 60-plussare, och jag vill jobba!, säger han.

Mer läsning

Annons