Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smakfullt gjort av Gävleföretag

För första gången deltar i helgen två Gävleföretag på den stora matmässan Smaklust i Stockholm.

Rikard Eriksson från Hamrånge Highland och Anna-Sofia Wallström från Gefle Chocolaterie.

Annons

När matmässan Smaklust hölls för första gången för två år sedan ville inte länsstyrelsen bidra till att några av länets livsmedelsproducenter kunde vara med. Förra året åkte en samling hälsingeproducenter, och i år är för första gången två Gästrikeföretag representerade på det som får anses vara Sveriges största mässa och mötesplats för lokala matproducenter.

Här samlas tillverkare, restaurangfolk och allmänhet för att provsmaka, handla och inspireras. Rikard Eriksson hoppas på att nå nya kunder med sitt ekologiska nötkött från sina Highland Cattle som betar fritt i Hamrånge.

– Vi kommer att ta med en del detaljstyckat kött som vi kommer att försöka sälja. Restaurangen i länets tält har beställt nästan all vår rostbiff och fransyska. Det ska bli någon rätt med sås av Mackmyrawhisky. Och så har vi anmält en av våra korvar till SM i mathantverk som avgörs på lördagen, berättar Rikard Eriksson.

Vad hoppas du få ut av att delta på Smaklust?

– Vi vill testa på nya kunder och se vad de tycker. I bästa fall få sålt lite kvartar också. Kan man sedan komma in på någon av krogarna är det naturligtvis väldigt bra marknadsföring.

Melker Anderssons matbuss, från lokalmatsturnén med samma namn, kommer att stå parkerad bredvid Hamrånge Highlands monter. Något som Rikard Eriksson hoppas drar lite extra uppmärksamhet till sig.

Han startade sin verksamhet i liten skala för drygt fem år sedan och har i dag 180 djur. Målet är dubbelt så många. Då krävs ett större kundunderlag. Något som Stockholm kan erbjuda.

– Man kan säkert ta lite bättre betalt i Stockholm, säger Rikard Eriksson som i vanliga fall återfinns bland knallarna på Bondens Egen Marknad.

Mer läsning

Annons