Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tusentals kunder får jättefakturor

KONSUMENT Vattenfall och Fortum har massor av kunder som väntat i månader på sina elräkningar.
Flera läsare har hört av sig till GD med likartade historier.
För cirka tre veckor sedan berättade GD om Stig Nylén från Valbo som inte fått någon faktura från Fortum sedan förra sommaren.

Annons
Förra veckan berättade vi om Mildred Eriksson från Norra Åbyggeby som hade samma problem med Vattenfall.
Båda har verkligen försökt få betala. De har ringt, skrivit brev, mejlat. Men det har varit hopplöst. Trots löften från företagens kundtjänster har det inte dykt upp några fakturor.

Efter GD:s artiklar har flera läsare hört av sig med exakt samma berättelse.
- Jag har varit med om exakt samma sak, och det gäller Vattenfall, säger Johnny Hedblom från Sätra.
Eila och Olle Odenheim från Björke har inte fått faktura från Fortum på över ett halvår. Det spelar ingen roll hur mycket de ringer eller skriver, säger de.
- Jag tycker att det är konstigt att de inte vill ha betalt. Jag har själv företag, och jag ser minsann till att skicka fakturor, säger Olle Odenheim.

Elisabet Eriksson från Valbo tröttnade och sa till på skarpen när Vattenfall aldrig skickade fakturor. Det hjälpte men blev fel ändå.
- Jag fick en faktura på 3745 kronor och betalade den. Sedan dröjde det en vecka och så kom det ännu en på 3900. Dagarna efter kom det en postgiroutbetalning på det första beloppet. Men sedan dess har det fungerat. Det verkar nödvändigt att bli väldigt arg för att det ska bli rätt, säger hon.
Både Fortum och Vattenfall medger att de har hundratals, kanske uppemot tusen kunder var som de inte fakturerar korrekt. Den som drabbas är naturligtvis den enskilde konsumenten, som får en väldigt stor faktura när kraftjättarna som gör miljardvinster varje år äntligen behagat räkna rätt.

Magnus Lundquist

Mer läsning

Annons