Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kraftig ökning av nya företag

Nyföretagandet i Gävle verkar må riktigt bra. Enligt de senaste siffrorna från Bolagsverket har 441 nya företag startats i länet under det första kvartalet i år.

Annons

Det innebär en ökning med 21,5 procent jämfört med första kvartalet 2010. I mars månad var uppgången inte lika kraftig, men det handlade ändå om en ökning med 11,7 procent. De flesta av de nya företagen i länet är aktiebolag, enligt Rolf Dahlberg, vd för Visma Spcs som sammanställt siffrorna.

– Sänkningen av aktiekapitalskravet och avskaffandet av revisionsplikten har haft stor effekt. Sedan hösten 2010 är sju av tio nya företag aktiebolag, säger han i ett uttalande.

Men den positiva utvecklingen till trots ligger Gävleborg ändå sämst till av alla län hittills i år och ökningen är betydligt mer markant på de flesta andra håll. Nationellt sett handlar det om en uppgång med 32, 7 procent i antalet nya företag fram till och med mars månad.

Totalt registrerades 21 917 nya företag i landet i de fyra vanligaste företagsformerna aktiebolag, enskild firma, handelsbolag och kommanditbolag.

Mer läsning

Annons