Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik mot Scandic

Scandic hotell i Gävle har fått anmärkningar på sin arbetsmiljö. I en inspektion fastslår Arbetsmiljöverket att hotellet saknar rutin för att fånga upp risker i städpersonalens arbetsmiljö.

Annons

I fredags berättade GD att flera arbetsmoment och faktorer inom städverksamheten utgjorde en risk för belastningsbesvär för personalen på Hotell Gävle. Arbetsmiljöverket undersöker ett femtiotal hotell i Dalarna och Gävleborg och har även anmärkningar på Scandic hotell. I rapporten från Arbetsmiljöverket står det att tunga bäddsoffor som saknar glidknappar eller hjul måste flyttas vid städning och att det saknas rutiner för regelbundet underhåll av städvagnar vilket kan göra att de blir allt trögare att köra.

Arbetsmiljöverket betraktar problemen som vanliga då det inte har gjorts någon ordentlig kontroll av regionens hotell under en väldigt lång tid. Därför riskerar flera hotell att få anmärkningar.

Scandic har fram till den 15 februari på sig att informera Arbetsmiljöverket om vad de har gjort med anledning av de brister och krav som redovisats i rapporten.

Mer läsning

Annons