Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Kul att tjäna egna pengar"

/
  • I år delar kommunen ut uppemot 500 feriejobb till 17- och 18-åringar. Jennifer Delin, Annie Streit och Gustaf Börjel sitter med nummerlappar i händerna och väntar på sin tur. – Det ska bli kul att tjäna egna pengar för första gången, säger Jennifer Delin.
  • – Jag ska jobba på Hilleborg, jag tror att det är ett dagis eller ett äldreboende. Det spelar ingen roll, pengar som pengar. Härligt, säger 17-åriga David Höglund. Yasemin Ertas hoppar över kommunens feriejobb i år eftersom hon ska gå en bartenderutbildning på Rhodos.

Att få jobba är viktigare än vilket jobb man får. Det menar 18-åriga Jennifer Delin som ser fram emot sitt första feriejobb.

Annons

Hon sitter med en nummerlapp och en blankett i händerna och väntar på sin tur. I lokalen finns omkring 150 jämnåriga ungdomar som konkurrerar om de populäraste sommarjobben.

– Alla plöjde sig fram när dörrarna öppnades, jag är glad att jag fick rätt blankett.

Sammanlagt ska uppemot 500 feriejobb inom kommun och idrottsföreningar delas ut under veckan. På förskolor och äldreboenden finns flera platser, men jobben kan också handla om att klippa gräs eller fungera som ledare på sommarläger för barn.

Alla är garanterade två veckors jobb med en lön på 59 kronor i timmen vilket ger knappt 5 000 kronor sammanlagt.

– Jag hoppas på ett praktiskt arbete, att jobba med hittegods eller som vaktmästare. Jag tror att det passar bra på sommaren. Sen hoppas jag kunna knyta kontakter för framtida jobb, säger Jennifer Delin.

Gustaf Börjel vill helst jobba i Forsbacka. Med vad spelar mindre roll.

– Jag behöver pengar för att överleva i sommar, ett feriejobb är bättre än ingenting. Sen kan det vara en bra erfarenhet att skriva i sitt CV, säger han.

Mer läsning

Annons