Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lam’s Terrass byter ägare och inriktning

/
  • Två generationer krögare. Tony Lam överger Lam’s Terrass och satsar nu på Restaurang China tillsammans med dottern Carin Lam och systern Ewa Kwan.

Lam’s Terrass på Slottstorget i Gävle lägger ner. Familjerna Lam och Kwan samlar verksamheten till Restaurang China på Södermalmstorg.

– Konkurrensen har blivit för hård, säger ägaren Tony Lam.

Annons

Han har drivit Lam’s Terrass i tolv år, men nu satsar han på Restaurang China igen som han startade redan 1973. Restaurangen håller på att renoveras och öppnar igen i början av oktober.

– Vi satsar på bättre service och mat. När vi har haft flera ställen har kvaliteten blivit lite lägre, vi kan bättre. Det blir en mer exklusiv meny med mer riktiga kinesiska maträtter. Det kan bli lite dyrare, men kunderna får mer för pengarna, säger Tony Lam.

– Det var med Restaurang China allt började. Den restaurangen är vår tradition och historia, fyller dottern Carin Lam i.

Det är framförallt de rullande thaiköken som är tuffa konkurrenter.

– För tio år sedan gick det bra att ha två asiatiska restauranger så nära varandra, men det var inte alls samma utbud av asiatisk mat i Gävle då, säger Tony Lams syster Ewa Kwan som nu driver Restaurang China.

Det är hon och Tony Lams hustru Connie Lam som kommer att sköta Restaurang China. Själv drar sig Tony Lam tillbaka.

– Jag vill ta det lugnt nu. Jag har arbetat 38 år i restaurangbranschen och orkar inte servera och diska längre, säger Tony Lam.

Enlig honom har Lam’s Terrass gått bra, inte minst på sommaren. Robin Holmberg som nu arbetar på Lam’s Terrass kommer att starta en ny restaurang i lokalen. Han är hemlighetsfull om vad det blir för ett sorts ställe.

– Vad det än blir är det inte asiatiskt, säger Robin Holmberg.

Familjerna Lam och Kwan driver även restaurangen Woki Woki i Gallerian Nian och ägde tidigare också Österns Pärla.

Mer läsning

Annons