Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Längre stopp väntar på Korsnäs

/

Produktionsstoppet på Korsnäs blir längre än de tolv dagar som planerades tidigare. I dag var produktionen i gång som vanligt, men maskiner och avdelningar stängs ner växelvis, tills vidare.
– När vi har efterfrågan kör vi, säger VD Christer Simrén.

Annons

Korsnäs meddelade i oktober att årets stora produktionsstopp skulle bli längre än normalt. För första gången i modern tid tvingades företagsledningen stänga maskiner på grund av bristande efterfrågan. Stoppet skulle omfatta totalt tolv dagar, men blir alltså längre.

Hur den närmaste framtiden ser ut är fortfarande osäkert, men Christer Simrén räknar med att efterfrågan på Korsnäs produkter ska ta fart igen. Även i en lågkonjunktur kommer det att finnas behov av kartong och vätskekartong till livsmedelsindustrin.

Och ett litet ljus i tunneln ser i alla fall Korsnäs. Den kinesiska marknaden kollapsade nästan i samband med melaminskandalen, när människor slutade köpa mjölk och mjölkprodukter.

– Vi upplever att Kina börjar komma igen, säger Christer Simrén.

Samtidigt med produktionsstoppet har förhandlingarna om en minskning av personalen i Gävle och i Frövi börjat. Förhandlingarna ligger nere under jul- och nyårshelgerna och återupptas i början av januari.

Mer läsning

Annons