Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lättare få jobb för äldre

Det har blivit lättare för äldre tjänstemän att få ett nytt jobb efter en uppsägning. Det visar siffror från Trygghetsrådet, TRR.

– Företagen efterfrågar kompetens i allt större utsträckning, säger Ann-Sofie Sjöberg, informationschef på TRR

Annons

TRR stöttar tjänstemän som förlorat jobbet och under 2011 har 88 procent som lämnat TRR i Gävleborg gjort det med ett nytt arbete.

Samma siffra gäller för de tidigare anställda på Ericsson. 856 arbetare och tjänstemän blev utan jobb och under 2010 och 2011 har 88 procent fått nytt arbete, påbörjat studier eller startat egna företag.

Traditionellt har det varit svårast att komma tillbaka in på arbetsmarknaden för de äldre. 2010 fick bara 27 procent i den gruppen ett nytt jobb efter att ha lämnat TRR. Under 2011 ökade andelen till 33 procent 2011.

– Det är glädjande att vi kan se att arbetsgivarna efterfrågar erfaren arbetskraft. Det tyder på att man anser att kompetens är viktigare än ålder, säger Leif Jonsson, regionchef TRR Gävleborg.

Verkstads- och metallindustrin har rekryterat flest tjänstemän i Gävleborg under året. 18 procent av dem som gått till nytt jobb gick dit. Tolv procent fick anställning inom offentlig sektor och nio procent inom data och IT.

Mer läsning

Annons