Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lollo flyttar snart till Göteborg

/
  • Lollo Armgren använde den första tiden efter Ericsson till att utbilda sig. Nu har hon en provanställning som övergår i en fast anställning nästa månad.

Tre dagar efter att hon lämnade Ericsson i Gävle var Lollo Armgren redan på god väg att börja ett nytt liv. Nu har hon utbildat sig, börjar ett fast jobb i nästa månad, och flyttar till Göteborg.

– Jag har fått jättebra stöttning.

Annons

Lollo Armgren var på semester när Ericsson kom med beskedet att Gävlefabriken skulle stängas. Först efter några dagar fick hon veta att hon och drygt 800 Ericssonanställda skulle bli tvungna att se sig om efter nya jobb.

– Det tog ett tag att smälta. Jag trodde aldrig att det skulle gå så långt.

Efter 26 år på Ericsson, först som kretskortsmontör, och till slut som produktionsledare, slutade hon i november förra året. Då hade hon redan varit i kontakt med Trygghetsrådet, fått personlig coachning och hittat en öppning till ett nytt jobb.

Via en personlig kontakt fick hon erbjudande om att jobba för företaget Nordiska Kvalitetspooler. Efter en intern utbildning och provanställning får hon nu fast jobb - i Göteborg, där hon har sin särbo. Uppdraget är att hitta nya återförsäljare till företagets produkter.

– Det har varit ett händelserikt år, säger Lollo Armgren, som tycker att hon att hon har haft god hjälp av Trygghetsrådet, trots att hon snabbt hittade ett eget alternativ.

– De såg till att det fungerade med försäkringar och allt annat, sånt som jag inte hade tänkt på. De ringer fortfarande och undrar hur det går. Det tycker jag är skönt, säger Lollo Almgren.

Hon har bara goda tankar om tiden på Ericsson. Där fick hon chans att prova på nya saker, utbilda sig och utveckla det som hon var bra på. Det har hon glädje av i sitt nya jobb, även om det är helt annorlunda än arbetet på Gävlefabriken.

– Jag älskar att vara med människor. Det enda jag sörjer är att jag inte får med min äldsta dotter till Göteborg.

Mer läsning

Annons