Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mäklarstudenter knöt kontakter

/
  • Studenterna Fredrik Wolffelt och Mathias Nesselsten knöt kontakter med Asal Abrizeh, rekryterare från Fastighetsbyrån, under Mäklardagen som arrangerades på högskolan i går.

Trots en avsvalnad bostadsmarknad går det att få jobb som mäklare.
I går fick eleverna på fastighetsmäklarprogrammet vid Högskolan i Gävle chans att visa framfötterna för potentiella arbetsgivare.

Annons

– Man måste vara framåt och visa att man passar för yrket, säger studenten Fredrik Wolffelt.

Mäklardagen är ett återkommande arrangemang på Högskolan i Gävle.

Studenterna som utbildar sig till fastighetsmäklare får då chans att mingla med inbjudna representanter för mäklarföretag. Tanken är att de ska kunna knyta kontakter som underlättar möjligheten att komma ut på arbetsmarknaden efter avslutad utbildning.

I en av montrarna står Asal Abrizeh, rekryterare från Fastighetsbyrån. Trots att trycket på bostadsmarknaden har mattats av är hennes arbetsgivare på jakt efter mer personal.

– Självklart har det blivit en förändring, marknaden har blivit tuffare med finanskrisen och alltihop, men vi behöver fortfarande nyanställa, säger hon.

Studenterna Mathias Nesselsten och Fredrik Wolffelt passade på att ställa frågor. De har ungefär ett halvår kvar innan de är färdigutbildade. Båda har siktet inställt på att arbeta i Stockholm.

– Det gäller att knyta kontakter för att få ett jobb, säger Fredrik Wolffelt.

– Mäklarna som är här märker väl direkt om man är hungrig, säger Mathias Nesselsten.

Mer läsning

Annons