Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya krav på X-Trafik

En rad taxibolag kräver på nytt att X-Trafik säger upp avtalet med Taxi Stor & Liten. Om inte X-Trafik gör det kan frågan bli ett ärende för förvaltningsrätten, skriver bolagen.

Annons

Taxibolagen upprepar de punkter som togs upp i en tidigare skrivelse, nämligen bristen på fordon hos Stor & Liten. De anklagelserna har X-Trafik tillbakavisat och förklarat att man inte har några ytterligare krav på Taxi Stor & Liten.

Men de klagande taxibolagen anklagar nu också Stor & Liten för att använda en underentreprenör som saknar trafiktillstånd. Det innebär enligt skrivelsen att bolaget ”bedriver olaglig yrkesmässig trafik”.

X-Trafiks chef, Matts Hildebrand vill inte besvara kritiken. Han hänvisar till ett kommande svar på skrivelsen.

Men enligt Björn Sverin på Taxi Stor & Liten har den aktuella åkaren kört på ett trafiktillstånd som hör till Tuwa Specialtransporter. Åkaren körde för det bolaget innan Tuwa förlorade avtalet med X-Trafik och förlorade sitt eget tillstånd när hans bolag gick i konkurs.

Nu finns det en ansökan hos Transportstyrelsen om ett eget tillstånd, samtidigt som Taxi Stor & Liten bett om besked hur det rättsliga läget är.

– Vi har inte fått något tydligt svar från Transportstyrelsen, säger Björn Sverin.

Han är ändå inte orolig för att den frågan ska leda till att X-Trafik säger upp avtalet med Taxi Stor & Liten.

– Det som är tråkigt är att allt det här skapar oro hos våra anställda, och också hos åkare i de andra bolagen.

Mer läsning

Annons