Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt rekordår för Järnvägsmuseet

/
  • För femte året i rad har Järnvägsmuseet slagit besöksrekord. Arrangemanget Järnvägsmuseets dag är en stor publikdragare, berättar museichefen Robert Sjöö, som här kikarar in i en av museets många modeller. Foto: GUN WIGH

GÄVLE Järnvägsmuseet i Gävle slog besöksrekord under 2003. För femte året i rad.
Över 40 000 personer besökte museet. Men Gävleborna är svårflörtade. - De flesta besökare kommer från Stockholmsregionen, säger museichefen Robert Sjöö.

Annons
Järnvägsmuseet har gjort en sammanräkning för 2003. Den visar att museet totalt hade 40 857 besökare. Det innebär att antalet besökare ökar för femte året i rad.
- Vi var över 40 000 besökare under 2002 också så ökningen är inte så stor. Däremot har intäkterna ökat rejält, säger Robert Sjöö.
Det beror inte på höjda biljettpriser, säger han, utan på att besökarna handlat mer.

Robert Sjöö säger att en bidragande orsak till de höga besökssiffrorna är järnvägsmuseets dag som arrangerades i september. Bara det arrangemanget lockade över 5000 personer.
Satsningen på museet fortsätter i år.
- Tanken är att det ska hända något nytt varje månad.

Förhoppningen är också att locka fler Gävlebor till museet. De flesta besökarna kommer från Stockholmsregionen. Många besökare från utlandet lockas också till museet.
- Det finns potential att fortsätta höja besökssiffrorna. Bland annat genom att få hit alla de Gävlebor som aldrig varit här, säger Robert Sjöö.

Karin Bergkvist
026-15 96 63
karin.bergkvist@gd.se

Mer läsning

Annons