Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oskarson lovar bättre arbetsmiljö

/
  • Peter Oskarson välkomnar resultatet av Arbetsmiljöverkets inspektion på Folkteatern. � Det här är bra på det sättet att andra företag också får reda på vad som gäller. En anmälan av en teater väcker publicitet och ger Arbetsmiljöverket en möjlighet att få ut informationen, säger han. Bild: Gun Wigh

GÄVLE Folkteatern får kritik på flera punkter i en rapport från Arbetsmiljöverket. Chefen Peter Oskarson anses exempelvis ha bristande kompetens på arbetsmiljöområdet.
- Det är inte det enda området i så fall. Jag är inte så bra på ekonomi heller, säger han.

Annons
Under förra året anmäldes Folkteatern till Arbetsmiljöverket. Orsaken var brister i ledarskap och misstankar om kränkande särbehandling.
I början på december gjorde två inspektörer ett besök på teatern. Efter samtal med ungefär 20 personer har inspektörerna gjort en bedömning. Deras rapport pekar på att arbetsplatsen har flera brister.
Inspektörerna saknar exempelvis en skriftlig policy för det systematiska arbetsmiljöarbetet och en handlingsplan som anger vad som ska göras.
- Det här är bra på det sättet att andra företag också får reda på vad som gäller. En anmälan av en teater väcker publicitet och ger Arbetsmiljöverket en möjlighet att få ut informationen, säger Peter Oskarson.

Arbetsmiljöverket kräver också att teatern upprättar skriftliga rutiner för att ta reda på behovet av rehabilitering. Ledningen måste dessutom klargöra vilka interna regler som gäller om anställda är påverkade av alkohol eller andra berusningsmedel på arbetsplatsen.
- Vi har rutiner, men vi har inte uppfyllt kraven när det gäller att dokumentera och bokföra dem. Men det kommer vi att rätta till, säger Peter Oskarson.
Den tredje punkten handlar om kränkande särbehandling. Några av de anställda som inspektörerna pratat med har uppgett att diskussionsklimatet är dåligt och att de varit rädda för att bli "påhoppade" om de framfört en åsikt.
- Olika personer kan uppfatta en situation väldigt olika. Det måste man respektera. I den bästa av alla världar skulle ingen behöva känna på det viset. Sådana arbetsplatser finns inte, men det hindrar inte att vi ska sträva att det ska vara så, säger Peter Oskarson.

Mikael Berglund är huvudskyddsombud på Folkteatern. Han har inte hunnit läsa rapporten men tror att inspektionen kan leda till en positiv förändring.
- Jag tycker nog att klimatet har blivit lite öppnare, folk vågar prata mer. Att formulera policys och skriva dokument är också bra. Då är det lättare att veta vem man ska vända sig till i olika situationer. Det yttersta ansvaret för arbetsmiljön ligger hos chefen, men personalen har också ett ansvar att uppmärksamma problem, säger han.
Nu måste Folkteatern leva upp till Arbetsmiljöverkets 13 krav. Senast den 15 juli ska Peter Oskarson redovisa vilka åtgärder som vidtagits för att rätta till bristerna.

Erik Wikström
026-15 96 29
erik.wikstrom@gd.se

Mer läsning

Annons