Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Panaxias kunder får vänta

Företagen som drabbades vid Panaxias konkurs kan få vänta länge på att få tillbaka några pengar. Sparbanken 1826 vill ha en större andel av konkursboet och nu blir det troligen tingsrätten som får avgöra frågan.

Annons

Anna Hultman driver Shellmacken vid Norrtull och förlorade 175 000 kronor av sina pengar vid Panaxias konkurs. Att återbetalningen skjuts upp är en besvikelse.

– Det känns bedrövligt, säger Anna Hultman.

För några månader sedan kom beskedet att Panaxias kunder kunde räkna med att få tillbaka upp emot 25 procent av de pengar de förlorat. Så mycket tillgångar fanns kvar i Panaxia när bolaget försattes i konkurs.

De förlorade pengarna, upp emot en halv miljard kronor, var kundernas egna pengar. Säkerhetsföretaget Panaxia hämtade upp dem, men pengarna användes sedan för att täcka förluster i Panaxias verksamhet.

Men Sparbanken 1826 är inte överens med konkursförvaltaren om hur mycket banken har rätt att få ut, och har hotat att stämma konkursboet om de inte får det de begär. Konkursförvaltaren är enligt Dagens Industri också inne på att låta en domstol avgöra tvisten.

– Det är sorgligt att de agerar så. Det finns ingen tvekan om vem som har rätt till pengarna, säger Anna Hultman.

Hennes företag förlorade 175 000 kronor i Panaxiahärvan, en förlust som fortfarande är märkbar.

– Vi kommer att överleva, men visst märks det att det saknas pengar.

Mer läsning

Annons