Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pengarna tillbaka med hjälp av kronofogden

GÄVLE Mats Bengtsson, som väntat i åtta år på att få sina 50 000 i försäkringspengar, kan få hjälp av kronofogden för att driva in pengarna.

Annons
- Han kan ansöka om ett betalningsföreläggande, säger Kristin Alm på kronofogdemyndigheten i Gävle.
Hon bedömer att den allmänna preskriptionstiden på tio år borde gälla, vilket gör det möjligt att kräva tillbaka pengarna.
Om inte det hjälper blir nästa steg att vända sig till en domstol.
GD berättade i går om de 50 000 kronor som hamnade på fel bankgirokonto i augusti 1996 när försäkringsbolaget Wasa skulle betala ut ersättning till Mats Bengtsson.
Kontoinnehavaren, en 61-årig man från södra Sverige, behöll pengarna och varken försäkringsbolaget eller Mats Bengtsson har lyckats få honom att betala tillbaka summan.
Enligt flera försäkringsrådgivare som GD talat med kan Wasa och Länsförsäkringar formellt ha haft rätt i sin bedömning, när de hävdade att det felaktiga bankgironumret var Mats Bengtssons ansvar.

Rolf Sjöberg, ny skadechef på Länsförsäkringar i Gävle, känner inte till fallet och vill inte kommentera själva ärendet innan han tittat på alla handlingar. Men han lovar att se över hur Wasa och senare Länsförsäkringar har agerat.
- Sedan vill jag gärna prata med Mats Bengtsson själv, säger Rolf Sjöberg.

Sven-Olof Ekman
026 - 15 96 42
svenolof.ekman@gd.se

Mer läsning

Annons