Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prestigeorder till Gävleföretag

/
  • Gävleföretaget Fiberdata har fått en order värd tio miljoner kronor. Företaget ska bygga upp Öresundsbrons nya system för datatrafik.

Gävleföretaget Fiberdata ska bygga upp Öresundsbrons nya system för datatrafik. Ordern är värd tio miljoner kronor, och öppnar enligt företaget för nya affärer med liknande system.

Annons

– Det är en jätteviktig order för oss, säger Christer Brunström, vd för Fiberdata.

Företaget bytte kostym i september förra året när Gävleföretaget Rivermen köpte upp bolaget Fiberdata Integration och samtidigt bytte namn till enbart Fiberdata. Det var starten på försöken att etablera sig som en nationell leverantör av bredbandstjänster. Ordern från Öresundsbrokonsortiet är ett steg på vägen.

– Det är en viktig referens, säger Christer Brunström.

Datatrafiken behövs för att övervaka och upprätthålla säkerheten på bron, men är också en central kommunikationslänk mellan Sverige och Danmark. Nätet används för mobiltelefoni, räddningstjänstkommunikation, videoöverföring och all signalhantering för övervakningen av bron.

25 miljoner resande passerade över bron 2007 och Öresundsbro Konsortiet räknar med en fördubbling av trafiken de närmaste tio åren. Det ställer ännu högre krav på driften och säkerheten för brotrafiken.

Enligt Bengt Hergart, driftsdirektör på Öresundsbro Konsortiet fick Fiberdata ordern för att de varit lyhörda och flexibla och presenterat en modern lösning, baserad på Internetteknologi.

Fiberdata har 57 anställda på åtta orter i landet, 40 av dem på huvudkontoret i Gävle.

Mer läsning

Annons