Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reinfeldt fick beröm

/

Statsminister Fredrik Reinfeldt fick det beröm han kanske var ute efter vid sitt besök på massafabriken i Skutskär i dag. Uppgörelsen om kärnkraften fick ett gott betyg av representanter för Stora Enso.
– Vi ser väldigt positivt på den uppgörelsen, sa Stora Ensos Sverigechef Elisabeth Salander Björklund.

Annons

Besöket i Skutskärsfabriken bokades in för en vecka sedan, några dagar efter regeringspartiernas besked att de nu var överens om att tillåta investeringar i nya kärnkraftverk. Det var en signal som många energikrävande industrier välkomnade. Men Elisabeth Salander Björklund såg också gärna att det blev en uppgörelse över blockgränserna om energipolitiken.
Fredrik Reinfeldt klargjorde gång på gång att en sådan överenskommelse måste bygga på det som regeringspartierna redan är överens om.
– Annars blir det ju bara en uppgörelse om det vi redan har, sa Fredrik Reinfeldt, som tyckte att det mesta tydde på att kärnkraften nu blir en valfråga. Någon ny folkomröstning ville han i alla fall inte ha.
Efter en träff med företagsledning och fackliga representanter gjorde statsministern en rundvandring i fabriken, en av de enheter inom Stora Enso som fortfarande kör för fullt, trots lågkonjunkturen.
– Vi har inte fått några indikationer på att vi ska minska produktionen, säger platschefen Eva Karlsson Berg.
Statsministern följdes av ett stort mediauppbåd, men alla var inte så intresserade av produktionen i Skutskär. De flesta frågorna fick Fredrik Reinfeldt i stället om en eventuell uppgörelse med Saabs ägare, General Motors, om Anders Björcks kritik mot omarbetningen av FRA-lagen och om Fredrik Reinfeldts pappa, nyligen åtalad för rattfylleri.

Mer läsning

Annons