Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rutschbanor från Gävle

/

Gävleföretaget Sweden Hydro Sport ska tillverka vattenrutschbanor till ett nytt äventyrsbad i Sundsvall. Ordern är värd sju miljoner kronor.

Annons

I fredags firade Sweden Hydro Sport med smörgåstårta. De hade just fått reda på att de tagit hem en mångmiljonorder för byggandet av fyra olika vattenrutschbanor till ett äventyrsbad i Sundsvall. Så mitt i lågkonjunkturen njuter de anställda av sina hittills bästa dagar på företaget.

– När man tror att folk ska sluta beställa varor så tar vi in en så här stor order. Det känns kul, säger Thomas Lugnet, platschef på Sweden Hydro Sport.

Sundsvalls äventyrsbad ska stå klart i maj 2010 vilket kan tyckas ge tillverkarna kort om tid. Men Gävleföretaget är en ledande tillverkare av vattenrutschbanor. De stora äventyrsbaden på Rhodos, i Hong Kong, Sydkorea och Kanada har faktiskt vattenrutschbanor som tillverkats i Gävle.

– Vi är kända för vår goda kvalitet. Vårt goda renommé att leverera säkra och hållbara anläggningar har varit avgörande för företagets lyckade utveckling genom åren, säger Sven Berglund, arbetande styrelseordförande.

Sweden Hydro Sport AB har kontor i Teknikparken i Gävle och verkstad i Valbo. Den stora ordern från Sundsvall betyder även ökad sysselsättning för systerföretaget Ockelbo Plastindustrier AB som tillverkar glasfiberbanorna.

I 25 år har Sven Berglund arbetat med vattenrutschbanor. Hittills har över 30 000 meter banor levererats till 650 badanläggningar i 35 länder.

I Sverige har företaget tillverkat nästan 90 procent av samtliga vattenrutschbanor, till exempel de på Fjärran Höjder i Gävle, Parkbadet i Sandviken och Fyrishov i Uppsala.

Mer läsning

Annons