Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S-alternativ för företagarna

/
  • Det finns ingen motsättning mellan att vara egen företagare och att vara socialdemokrat. Nu är Mattias Beijmo med och startar en förening för alla med den bakgrunden.

Socialdemokraterna i Gävle startar en förening för företagare.

– Vi vill vara ett alternativ för de som inte känner sig hemma i de andra näringslivsorganisationerna, säger Mattias Beijmo, egen företagare och en av initiativ­tagarna.

Annons

I nästa vecka hålls ett konstituerande möte och Mattias Beijmo räknar med att föreningen ska kunna bildas med ett 25-tal medlemmar.

– Gävle har ungefär 6 000 företag och vi behöver ett bra sätt att engagera de som har hjärtat till vänster, det har vi inte haft tidigare och det är nödvändigt, säger Elin Lundgren, riksdagsledamot och ordförande i Gävle arbetarekommun.

Mattias Beijmo är själv socialdemokrat sedan länge, och vet att det går alldeles utmärkt att kombinera partiets grundläggande värderingar med arbetet som företagare. Själv driver han både en konsultfirma och ett skivbolag.

När det gäller det omtalade företagsklimatet i Gävle (se artikel ovan) hävdar Mattias Beijmo att mycket kan bli bättre. Men så illa som det utmålas i Svenskt Näringslivs undersökningar är det inte. De görs under ”falskt neutral flagg”, enligt Mattias Beijmo, och har i själva verket en politisk agenda.

– Det finns inga andra undersökningar som pekar ut Gävle på det sättet. Gävle är varken bättre eller sämre än andra orter, säger Mattias Beijmo.

– Det är inte så att Socialdemokraterna i Gävle går omkring och tror att allt är bra. Vi ska lyssna och stämma av hur politiken kan bli ännu bättre.

Det blir en av föreningens huvuduppgifter, liksom att samarbeta med andra organisationer för att göra det bättre för företagen, inte minst de små.

– Många små företag glöms bort. De kan göra en jättestor skillnad för jobben, säger Mattias Beijmo.

Mer läsning

Annons