Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samarbete ska öka biljettförsäljningen

Biljettsystemleverantören Actor från Gävle har ingått ett samarbete med konsultföretaget Active Ticket. Något som kommer att kunna hjälpa klubbarna att sälja fler biljetter, tror Actors chef Urban Sundin.

– De kan hjälpa till att fylla arenor.

Annons

Actor levererar biljettsystem till arenor och elitklubbar, bland andra Gefle IF och Sandviken AIK. Deras nya samarbetspartners, konsultföretaget Active Tickets, arbetar med analys av och marknadsföring mot evenemangsbesökarna.

– De kan göra analyser av var besökarna kommer ifrån och vad de föredrar, för att sen kunna gå ut med anpassade erbjudanden, säger Urban Sundin.

Han är övertygad om att detta är något som kommer att kunna hjälpa klubbarna, som ofta är bra på att sälja biljetter till företagskunder, att bli bättre på att nå ut till privatkunder.

Hur kommer besökarna att märka av ert samarbete?

– Du kommer att bli sedd på ett annat sätt. Vi kommer att flytta in biljettförsäljningen på sociala medier och finnas i mobiltelefonen. Det kommer att bli mer lättillgängligt.

Det är en negativ publiktrend, räcker det med ett nytt biljettsystem för att ändra det?

– Jag tror inte att det kan vända trenden, för det krävs bra idrott och bra arrangemang. Men ett bra biljettsystem är en viktig del, säger Urban Sundin.

Mer läsning

Annons