Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skåne nästa för Stadsbussarna

/
  • Jürgen Lorenz är vd för Nettbuss Stadsbussarna AB som har sitt huvudkontor i Gävle. Från och med juni 2013 tar företaget över stadstrafiken i Lund.

Först Östersund, sedan Gävle, nu Lund.

Och bussföretaget med säte i Gävle vill fortsätta växa.

Annons

Det började i Östersund år 2001 och fortsatte för två år sedan med ett tioårigt kontrakt på stadstrafiken i Gävle. Nu har Nettbuss Stadsbussarna AB, som företaget heter numera, vunnit ännu en upphandling i konkurrens med tre andra entreprenörer.

Från och med juni nästa år tar företaget över stadstrafiken i Lund som involverar 150 förare och 50 bussar. Även detta kontrakt är tioårigt.

– Det är kul för Gävle där vi har huvudkontoret. Nu kan vi utgå därifrån med en större bas, säger vd:n Jürgen Lorenz.

I dag har företaget 300 anställda varav knappt 200 jobbar i Gävle. Här rullar också 46 av de 80 bussarna.

– Vi kommer att bygga upp verksamheten i Lund på samma sätt som vi har gjort i Gävle och Östersund. Det innebär att vi förutom busschaufförerna anställer en platschef och fordonsansvariga där nere, säger Jürgen Lorenz.

Från början delade KR Trafik och Orusttrafiken på ägarskapet men sedan två år tillbaks ägs företaget helt av den norska koncernen Nettbuss.

– Ambitionen är att fortsätta utveckla stadstrafik och självklart är vi intresserade av att köra på fler ställen i Sverige, säger Jürgen Lorenz.

Mer läsning

Annons