Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skatteverket ber om ursäkt

/
  • Anders Hullander fick ta ledigt från jobbet för att försöka få rätsida på vad Skatteverket egentligen vill. Men någon bra förklaring fick han inte.

Skatteverket ber om ursäkt för att Anders Hullander i Gävle inte fick någon hjälp när han försökte ordna upp sin avlidne fars skatteskuld. Men kravbrevet som han fick för några veckor sedan har verket svårare att göra något åt.

Annons

GD berättade i går om Anders Hullander som fick ett kravbrev från skatteverket, där dödsboet efter hans pappa krävdes på 771 kronor. Ändå visade den bouppteckning som lämnades in i maj att dödsboet inte hade några tillgångar, ett dokument som skatteverket också hade tillgång till. Men bouppteckningar och rena skatteärenden sköts av olika avdelningar inom skatteverket.

– De systemen är inte samkörda, säger Ulrika Åhrman, presskontakt i Gävle.

Och hon är osäker på om datainspektionen ens skulle tillåta en samkörning för att undvika det som Anders Hullander råkade ut för. Ulrika Åhrman beklagar att han inte fick något bra mottagande när han försökte reda ut skatteskulden redan i höstas. Men som rutinerna ser ut i dag hade Anders Hullander ändå fått ett kravbrev från skatteverket. Och enligt Ulrika Åhrman har han också ett nytt kravbrev att vänta, den här gången från kronofogden.

– Men vi kommer att ta med oss det här fallet och ta upp det med huvudkontoret för att se om det går att göra någon förändring, säger Ulrika Åhrman.

Mer läsning

Annons