Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smarta Drag årets UF-företag

/
  • Årets UF-företagare i Gävle: Cecilia Skalk, Fanny Jonsson och Alexander Sundström från Polhemsskolan. På bilden saknas Evelina Höglund och Emil Angelöf.
  • Att nomineras till Årets företagare i Gävle är lika bra som att vinna. Det menar Magnus Dandanell, vd för Mackmyra Svensk Whisky, och får medhåll av Stefan Nilsson och Niklas Nilsson på företaget BNT Nordic. Restaurangen Bistro Nord är också nominerad.

21 april är det dags för årets upplaga av Eld­klotet som äger rum i Parken.I går presenterades de nominerade till Årets företagare i Gävle.

Annons

För femte året i rad arrangeras näringslivsfesten som lyfter fram länets främsta entreprenörer och eldsjälar. Precis som tidigare år ska en rad priser delas ut i olika kategorier.

Under gårdagens minimässa på Konserthuset offentliggjordes vilka som tävlar om titeln Årets företagare i Gävle: Mackmyra Svensk Whisky, restaurangen Bistro Nord och företaget BNT Nordic som bland annat säljer maskindelar till gruvindustrin.

– Att vinna skulle vara ett kvitto på att vi ligger bra i fas. Men att bli nominerad är lika bra, säger Magnus Dandanell, vd på Mackmyra Svensk Whisky.

– Det leder väl inte direkt till nya affärer, men den som vinner har gjort någonting rätt. Även nomineringen är ett erkännande, säger Stefan Nilsson på BNT Nordic som tog emot blomsterkvasten och diplomet tillsammans med brodern och delägaren Niklas Nilsson.

Thomas Deime och Leila Yagmar från Bistro Nord var inte närvarande på minimässan när nomineringarna presenterades. Det var däremot Cecilia Skalk, Fanny Jonsson och Alexander Sundström från Polhemsskolan som fick ta emot 1 500 kronor för vinst i kategorin Årets UF-företag i Gävle.

– Vi har gjort en interaktiv barnbok med dragflikar som ska förändra barnens energibeteende. Om de exempelvis kommer in i ett rum där en lampa lyser i onödan kan de släcka den, säger Cecilia Skalk.

Än så länge finns boken endast som en prototyp, men planen är att starta ett vanligt företag i maj, trycka boken och börja sälja den. Evelina Höglund och Emil Angelöf är också delaktiga i UF-företaget.

Mer läsning

Annons