Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sparkad direktör i lönebråk

GÄVLE Det fortsätter att storma kring sparkade landstingsdirektören Tommy Löfgren. Nu är det hans lön som projektanställd i landstinget i Dalarna - 79 000 kronor i månaden - som upprör känslorna.

Annons
Tommy Löfgren från Torsåker fick lämna landstinget i Gävleborg i fjol efter en konflikt med landstingsrådet Ingrid Liljegrääs. Sedan i höstas är han projektledare för den administrativa översyn och de strukturförändringar som genomförs i Dalalandstinget. Nyligen förlängdes uppdraget. Tommy Löfgren har fått en projektanställning på i första hand fyra månader.
Uppdraget ger honom en månadslön som är lika stor som den han hade när han var landstingsdirektör i Gävleborg.
- Det här ger fel signaler till vårdfolket i ett läge när personal varslas och det är anställningsstopp, säger den moderate landstingspolitikern Rolf Gunnarsson till Dala-Demokraten.
Tommy Löfgren har beskrivits som "ett kap" för landstinget i Dalarna men kostnaden för detta "kap" får inte bli orimlig, enligt Gunnarsson.

Dalarnas landstingsdirektör Elsa Lundmark försvarar uppgörelsen med Tommy Löfgren.
- Löfgren arbetar som extern konsult under begränsad tid. Det är viktigt att få in kompetens utifrån. Hade han blivit fast anställd hade det aldrig blivit så höga summor, säger hon.
Förutom lönen från landstinget i Dalarna har Tommy Löfgren fått ett avgångsvederlag på 3,9 miljoner kronor från landstinget i Gävleborg.

Björn Hanérus
026-15 96 34
bjorn.hanerus@gd.se

Mer läsning

Annons