Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Westman avvecklar sina företag i Gävle

/
  • Camilla Westmans restaurang Gefle Brygga är ute för försäljning.– Jag vill inte kommentera det där mer, det blir bara en massa tok i tidningarna, säger hon.

Restaurang Gefle Brygga är till salu.

Affärskvinnan Camilla Westman har beslutat att sälja sina företag i Gävle.

Annons

I juni förra året slog restaurangen Gefle Brygga upp dörrarna på Alderholmen. Efter år av förberedelser hade Camilla Westman äntligen rott sitt drömprojekt i land.

– Det här känns helt fantastiskt. Det känns som att jag svävar. Jag vill att folk ska trivas här och kunna äta gott. Alla har varit så positiva också, det är enkelt då, sa hon till GD vid smygpremiären.

Men att driva en flytande sommarservering var inte det lättaste. Restaurangen fick dåligt rykte och gästerna dök inte upp i den utsträckning som Camilla Westman hoppats på.

I augusti var tongångarna inte lika positiva då GD gjorde en ny intervju. Hon kallade Gävleborna för kräsna och sa bland annat:

– Folk borde komma hit och bilda sig en egen uppfattning om restaurangen och inte bara lyssna på rykten.

För ett par veckor sedan bestämde hon sig för att sälja restaurangen som åter öppnat för säsongen. Något pris är inte angivet på mäklarens hemsida.

– Jag vill inte kommentera det där mer, det blir bara en massa tok i tidningarna, säger Camilla Westman som dock sagt till Arbetarbladet att hon tänker flytta från stan.

I samma veva tänker Camilla Westman göra sig av med två kontorsfastigheter med tillhörande parkeringsplats på Alderholmen. Marknadsvärde för fastigheterna och tomten ligger på 12 miljoner kronor, enligt mäklarens hemsida.

– Jag kan bara svara för fastigheterna, men där har det varit ett bra intresse, säger Olle Hansson, mäklare på Länia.

Mer läsning

Annons