Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekonomisk stjärnsmäll för Brynäs IF

Samtidigt som Brynäs presenterar en ny officiell sponsor kan Sporten avslöja att klubben står inför ett ekonomiskt stålbad.
– Vi kommer att göra ett jobbigt minusresultat och det kommer att få konsekvenser, bekräftar klubbdirektören Johan Stark.
Enligt uppgifter till Sporten visar siffrorna ilsket röda på runt minus åtta miljoner kronor.

Annons

På torsdagen presenterade Brynäs IF en ny officiell samarbetspartner i kända sportkedjan Intersport. Ett viktigt avtal för ett ekonomiskt sargat Brynäs.

Klubbdirektören Johan Stark erkänner dock utan omsvep att föreningen kommer att göra ett kraftigt minusresultat.

– Vi har ett jättejobb att göra. Vi kommer att se över och effektivisera organisationen. Lönsamhetsmässigt hade vi en bra säsong och vi har höjt vårt publiksnitt, men vi har inte klarat budgeten.

Effektiviseringar brukar vara synonymt med uppsägningar bland personalen. Blir det så?

– Det är stor risk för uppsägningar. Det kommer att märkas, så är det. Vi har redan haft ett första möte med personalen och arbetet är i gång.

Enligt uppgifter till Sporten gör Brynäs ett negativt resultat på runt åtta miljoner kronor för den gångna säsongen.

– Ingenting jag kan kommentera. Men jag kan säga att vi har ett tufft jobb framför oss. Vi har gjort förlust flera år i rad, säger Johan Stark.

Klarar ni elitlicensen?

– Vi kommer att ha en ekonomi i balans när säsongen drar i gång. Så det kommer vi att göra.

Johan Stark är dock tydlig med att spelarbudgeten inte kommer att beröras utan ligger kvar på samma nivå som föregående säsong.

– Sedan får man vara krass och inte bygga verksamhet på att vi går långt i ett slutspel. Vi måste utgå från en budget som är hanterbar.

En viktig och ändå positiv bit i det prekära ekonomiska läget är att Intersport nu går in som ny officiell sponsor. Vilket är nivån under de tre huvudpartners Brynäs har i dag.

Brynäs har knutit ett femårsavtal med Intersport och butikskedjan kommer att ta över den nuvarande Brynässhopen i Gavlerinken och sätta sin tydliga profil på den. Dessutom kommer kedjan att sälja Brynäströjor och souvenirer på andra håll än Gävle.

– Ja, i Stockholm, Göteborg och Malmö vilket är mycket bra med tanke på att vi har supportrar över hela landet. Det här är en jätteskön framgång vi behövde på marknadssidan. Ett starkt och stort avtal med en väldigt bra partner är det, säger Johan Stark och tillägger att Brynäs sitter i slutförhandlingar med ytterligare stora sponsorer.

LÄS OCKSÅ: Många nej från Bengtzén – men Alcén tränar i alla fall med Brynäs

LÄS MER: Ryktet placerar "Bulan" i Schweiz – så här säger Brynästränaren själv

LÄS ÄVEN: Rankingen inför NHL-draften klar – här är alla Brynästalanger på listan

LÄS BLOGGEN: Brynäs har valt en annan väg: "Berätta vilka motiv som ligger bakom!"

Annons