Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elev fick för lite stöd i skolan

GÄVLESkolverket kritiserar en Gävleskola för att inte ha gett tillräcklig hjälp förra läsåret åt en elev med behov av särskilt stöd.

Annons
Rektorn på skolan håller med om att hösten blev splittrad, men säger att personalen gjort mycket för eleven.
Efter att ha granskat insatserna anser skolverket dock att skolan inte har tillgodosett elevens rätt till stöd. Eleven har haft undervisning i mindre grupp och varit sjukskriven en period utan undervisning.
Skolverket anser att skolan i stället för att fortsätta med stödformer som liknade varandra skulle ha försökt hitta alternativa vägar för att hjälpa eleven.
Skolan får också kritik för att inte ha upprättat ett åtgärdsprogram och för att inte fattat ett formellt beslut om särskild undervisningsgrupp. Ett sådant beslut kan överklagas och finns det inte påverkas rättssäkerheten skriver Skolverket.
Rektorn tycker att den kritiken är befogad.
- Jag håller med om att man ska göra åtgärdsprogram.
Det finns minnesanteckningar från mötena där man enats om beslut, men de ska i fortsättningen utformas som åtgärdsprogram säger rektorn. Eleven ska nu gå i specialskola.
- Jag hoppas väldigt mycket på det, säger rektorn.
ANNA BAGGE