Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elev hindrade skolbrand

GÄVLEEn anlagd brand upptäcktes vid Stenebergsskolan på onsdagskvällen.Men tack vare ett rådigt ingripande av 14-åriga Sladana Draganic kunde brandkåren snabbt släcka elden.

Sladana var på väg till Stenebergsparken för att träna fotboll med sin kompis Linda Hellström på onsdagskvällen.

- Linda hade inte kommit ännu, så jag gick förbi skolan för jag trodde jag skulle möta henne där. När jag tittade mot annexet såg jag tjock rök som välde upp över taket, berättar Sladana.

När Sladana Draganic gick runt hus för att se vad det var upptäckte hon ett brinnande bilddäck, bara någon meter från skolans yttervägg.

- Det brann kraftigt så jag förstod att jag inte kunde släcka det, så därför sprang jag hem direkt och ringde brandkåren, berättar hon.

Tack vare det snabba larmet kom brandkåren snabbt till platsen och kunde släcka branden utan att skolan hunnit få någon skada.
Eftersom fasaden är av trä och det fanns annat brandfarligt material i närheten hade det annars kunnat gå riktigt illa.

Någon person som hade tänt eld på bildäcket såg aldrig Sladana Draganic.

- Det var helt tomt där. Men jag tycker att det är synd att det finns någon som ville tända på, för Stenebergsskolan är en jättebra skola. Det är Gävles bästa, säger Sladana Draganic, som precis som Linda Hellström ska börja i klass 8a i Stenebergsskolan i höst.

- Det var tur att det inte började brinna i annexet för där finns hemkunskap, syslöjd och gympa, och särskilt gympa gillar jag, säger hon.

INGEGERD SÖRGARD